dimarts, 5 de gener del 2010

12-10-2009 Ripoll - Ripoll: MTB de primera divisió

El passat 12 d'Octubre de 2009 sis Rucs intrèpids, esperonats per qui escriu, vam gosar sortir dels nostres estimats camins per buscar noves sensacions.

L'Héctor i l'Adolfo ens van proposar fer una de les etapes de la Bi6000 que ells no havien pogut acabar per la pluja que els va caure. Vam aventurar-nos a seguir només el GPS de l'Héctor, sense cap més referència ni mapa.

La idea era sortir de Ripoll, anar cap a Milany, Sant Joan de les Abadeses, Coll de Pal, Camprodon i finalment tornar a Ripoll. Tot i així, contemplavem la possibilitat de retallar des de Sant Joan de les Abadeses sense anar a Camprodon. I això és el que vam fer, ja que, com sempre passa quan vas fora del teu territori, els quilòmetres s'estiren i el rellotge va més ràpid del compte.

Preparatius a quarts de nou, després de fer un cafetó:





Parada per respirar en una casa de turisme rural. Vam decidir no fer esmorzar (alguns ho pagarien car, je je):




Més endevant faríem una "barretes break" al mig d'un camí, direcció al Coll de Milany:




Abans d'arribar a aquest coll vam gaudir de camins fantàstics,

amb fulles:




amb vistes:




amb fang:




amb prats per jeure (i esperaaaaar):




amb sex-symbols fins:




i sex-symbols gruixuts:




amb fotògrafs:




amb ciclistes simpàtics:



amb bloggers menja-ulleres:





De tot una mica, de tot allò que fa disfrutar de la bici de muntanya.

Des del Coll de Milany, una ràpida baixada ens situa a Vallfogona, on localitzem un restaurant i ens endrapem un bon i merescut dinar.

Ja veient que se'ns fa tard, ens disposem a tornar a Ripoll. En lloc de tornar per la carretera ens enfilem una mica amunt, seguint el GR per pista asfaltada, que ens duu a Sant Joan de les Abadeses. Des d'allí, per la Ruta del Ferro (antiga via de tren convertida en via verda) fins a Ripoll és un passeig.



Una ruta altament recomanable, sobretot a la tardor. 64 kms i 1500 metres de desnivell.

2 comentaris:

b. ha dit...

Enhorabona per l'aventura, rucs!!! ;)

Ben cert és això de que "quan surts del teu territori, els quilòmetres s'estiren i el rellotge va més ràpid del compte". Forma part de la bona filosofia BTTera.

Esperem gaudir amb vosaltres de més rutes com aquesta, doncs l'Any Nou no ha fet més que començar.
Bon 2010 i salut a dojo!!! ;)

jordi.t ha dit...

Bea, si algun dia penseu venir per les nostres terres, en so de pau (vol dir xino-xano, que ja sé de quin pal aneu a vegades!), aviseu-nos, que serà un plaer compartir rutes i marrades.